ua en ru

Змінили маршрут. До Білорусі прибула десята колона "вагнерівців", - "Гаюн"

Змінили маршрут. До Білорусі прибула десята колона "вагнерівців", - "Гаюн" Фото: до Білорусі прибула 10 колона "вагнерівців" (Getty Images)

Десята колона бійців ПВК "Вагнера" прибула до Білорусі сьогодні, 23 липня. Цього разу, на відміну від попередніх, "вагнерівці" змінили маршрут.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Сьогодні вранці до Білорусі прибула 10-та колона найманців глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. У колоні щонайменше 10 одиниць техніки:

  • КамАЗ тент,
  • кілька "буханок",
  • мікроавтобус Volkswagen Transporter,
  • щонайменше 6 фур.

У більшості машин номери або заклеєні, або номерні знаки РФ і так званих ЛДНР. До того ж колону супроводжує ДАІ РБ.

Крім того, за даними моніторингової групи, десята колона змінила маршрут і, на відміну від попередніх, проїхала не цілком по Р43 і далі по М5, а біля Черикова звернула на Р122 у напрямку Могильова і далі по М8 у напрямку Р93 на Бобруйськ.

Чому "вагнерівці" їдуть в Білорусь

Нагадаємо, після невдалого бунту ватажка "вагнерівців" Євгенія Пригожина частина його бойовиків повинна була переміститися до Білорусі. Туди ж мав прибути й сам Пригожин.

Протягом майже трьох тижнів не було офіційного підтвердження, що бойовики "Вагнера" та їх ватажок перебувають у Білорусі. Проте вчора у мережі з'явилися кадри Пригожина у наметовому містечку. Аналітики припускали, що він міг перебувати на території Білорусі.

Також Міноборони Білорусі опублікувало сюжет, де повідомили, що нібито "вагнерівці" тренують територіальну оборону.

Перші колони "вагнерівців" помітили у Білорусі 15 липня. А вже18 липня, моніторингова група повідомила, що до Білорусі приїхали ще дві колони найманців Пригожина, у яких прибуло 170-185 машин.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.