ua en ru

У Житомирі призупинили водопостачання через масовану атаку РФ

У Житомирі призупинили водопостачання через масовану атаку РФ Фото: відключення водопостачання в Житомирі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Внаслідок російської масованої атаки по Україні, яка почалася сьогодні вранці, у Житомирі було тимчасово призупинено водопосточання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на КП "Житомирводоканал".

Зазначається, що внаслідок російської атаки місто було знеструмлено, тому водопостачання було призупинено.

"Шановні містяни, унаслідок знеструмлення міста через ракетну атаку, наразі призупинено водопостачання Житомира", - йдеться у повідомленні.

Водоканал також уточнив, що більше інформації щодо відновлення водопостачання буде згодом.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що наразі не відомо, коли електропостачання буде відновлено повністю. Він пояснив, що у разі критичної ситуації, будуть діяти наступним чином: після відбою повітряної тривоги водоканал буде підключений до генераторів на дві години, що дасть змогу мешканцям поповнити запаси.

Сухомлин зазначив, що орієнтовно о 19:00 водопостачання буде відновлено, але о 22:00 його призупинять знову. Зранку 27 серпня воно буде з 6:00 до 9:00.

Він додав, що каналізаційні станції вже працюють, завдяки підключенню до генераторів.

Масований російський обстріл України 26 серпня

Вранці у понеділок 26 серпня росіяни почали масований обстріл по території України ударними дронами й крилатими ракетами. Вночі повідомлялося про зліт 10 бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС РФ й виведення ворожих кораблів з "Калібрами" у Чорне море.

Раніше стало відомо, що у Києві та низці областей почалися перебої зі світлом унаслідок російського осбтрілу. У низці районів столиці також тимчасово було призупинено водопостачання. Водночас УЗ повідомляла про знеструмлення поїздів.