ua en ru

Жителі Донецької області можуть евакуюватися на захід України: як записатися

Жителі Донецької області можуть евакуюватися на захід України: як записатися Архівне фото: жителі Донецької області можуть евакуюватися на захід України (Getty Images)

Мешканці Донецької області мають змогу безкоштовно евакуюватися до західної частини України, оскільки росіяни постійно обстрілюють населені пункти регіону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що йдеться про Волинську область, яка тепер приймає вимушених переселенців. До цього людей вивозили в Рівненську область.

У відомстві повідомили, що до Волинської області вже евакуювали 53 громадян, серед яких 31 дитина та 1 особа з інвалідністю.

"Евакуйовані отримали ланч-бокси та великодні подарунки. Також їм було надано гуманітарну та психологічну допомогу", - пише Мінреінтеграції.

З розкладом руху евакуаційних поїздів на Волинь до кінця травня та номерами гарячих ліній для попереднього запису на евакуацію можна ознайомитися за посиланням.