ua en ru

Зеленський зустрівся з Нетаньяху в Нью-Йорку

Зеленський зустрівся з Нетаньяху в Нью-Йорку Фото: Володимир Зеленський та Біньямін Нетаньяху (РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення зустрівся з перм'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху під час своєї поїздки в Нью-Йорк.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

При зустрічі вони обмінялись рукостисканнями, після чого Зеленський зауважив, що разом з Нетаньяху прибула велика команда. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зазначив, що "багато людей хоче брати участь".

Крім цього, повідомляється, що президент мав коротку розмову з головою Моссаду Девідом Барнеа.

"Зеленський привів з собою меншу команду, включаючи свого міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та главу адміністрації Андрія Єрмака, які, за словами деяких, мають проводити більш жорстку позицію щодо Ізраїлю", - зазначає видання.

Видання пише, що зустріч тривала близько 15 хвилин і була "дружньою". Крім цього, глава Моссаду довго спілкувався з Єрмаком, а міністр стратегічних питань Рон Дермер спілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про що говорили

Зеленський повідомив, що сторони обговорили співпрацю країн, в тому числі, в сфері цивільного захисту.

"Я повідомив йому про удари росіян по наших містах, портах та критичній інфраструктурі з використанням іранських безпілотників", - написав Зеленський.

Він також додав. що Україна поділяє занепокоєння щодо посилення військової співпраці між Росією та Іраном.

Крім цьго, повідомляється, що Ізраїль пообіцяв продовжувати надавати гуманітарну допомогу, включаючи допомогу в боротьбі з наземними мінами.

Відносини України з Ізраїлем

З початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України, Ізраїль заявив про свій нейтралітет. Тим не менш, країна допомагає нам у гуманітарних питаннях, хоч й відмовляється надавати зброю та оборонне озброєння, зокрема системи ППО.

Більше про позицію Ізраїлю щодо війни в Україні ви можете прочитати в матеріалі РБК-Україна.

Візит Зеленського до США

Сьогодні Зеленський прибув до США, щоб взяти участь в дебатах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Зазначимо, що це його перший візит в Генасамблею ООН з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Детальніше про візит до Вашингтону читайте в матеріалі РБК-Україна "Зеленський знову в США. Чого чекати від поїздки та чи повернеться він з ATACMS".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.