ua en ru

Зеленський вперше відреагував на перенесення засідання "Рамштайну"

Зеленський вперше відреагував на перенесення засідання "Рамштайну" Фото: Володимир Зеленський, президент України (Getty Images)

Новий графік проведення засідання Контактної групи з питань оборони України може бути підготовлений найближчим часом. Лідерський формат зустрічі є особливо важливим.

Як повідомляє РБК-Україна, про це на спільній пресконференції з прем'єром Хорватії Андрієм Пленковичем заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що причина перенесення зустрічі у форматі "Рамштайн" "абсолютно очевидна" - стихійне лихо в США потребує максимальної уваги президента Джо Байдена. Будь-який лідер за таких умов залишився б у своїй країні.

"Але саме лідерський формат "Рамштайну" особливо важливий. Тому розуміємо, що найближчим часом може бути підготовлений новий графік", - додав Зеленський.

За його словами, на "Рамштайні" найкраще скоординувати з партнерами реалізацію змісту плану перемоги. Насамперед це стосується військових пунктів, які посилять Україну на фронті.