ua en ru

Зеленський вперше підтвердив присутність ЗСУ у Курській області

Зеленський вперше підтвердив присутність ЗСУ у Курській області Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Збройні сили України проводять операцію у Курській області, що в Росії.

Як повідомляє РБК-Україна, про це він заявив у своєму Telegram-каналі.

За словами президента, сьогодні, 12 серпня, було проведено засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання було заслухано доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо проведення операції українськими бійцями спецоперації у Курській області, що в Росії.

"Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції", - сказав Зеленський після доповіді.

Оновлено о 20:00.

Зеленський також заявив, що наразі видно шлях Росії за часів правління Путіна. Адже 24 роки тому, на початку того як Путін прийшов до влади, сталась аварі я підводному чові "Курськ".

"Ми бачимо, як Росія за часів Путіна насправді рухається: 24 роки тому була катастрофа "Курська", - символічний початок його правління; зараз видно, що є фіналом для нього. І теж Курськ. Катастрофа його війни. Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. Росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому. Україна завжди хотіла лише миру, і ми обов’язково мир забезпечимо", - сказав Зеленський.

Також було заслухано доповідь економічного блоку. Перша віцепремʼєр Юлія Свириденко доповіла про збільшення частки українського виробництва в державних закупівлях. А також про підготовку від Кабміну тривалих контрактів для українських підприємств.

Зеленський під час Ставки дав доручення низці відомстві - Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС – щодо підготовки стратегії повернення українців людей з російського полону. А Міністерству оборони та дипломатам - представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території.