ua en ru

Зеленський відвідав у США завод, де виробляють снаряди для України

Зеленський відвідав у США завод, де виробляють снаряди для України Фото: Зеленський на американському збройовому заводі Скрентон (twitter.com/ZelenskyyUa)

Президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. На підприємстві буде збільшено виробництво снарядів для України для артилерії калібру 155-мм.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) Зеленського.

"Завод, що виробляє артилерійські снаряди. 155-й калібр. Зараз - для наших воїнів, які захищають не лише нашу державу, не лише Україну. Завод збільшуватиме виробництво", - написав він.

Зеленський зазначив, що розпочав візит до Штатів "з подяки всім працівникам заводу й домовленостей про розширення співпраці між Пенсильванією та нашим Запоріжжям".

За словами президента, саме на таких підприємствах "відчувається, що демократичний світ дійсно може перемогти".

"Завдяки саме таким людям в Україні, в Америці, в усіх країнах-партнерах, які працюють заради того, щоб життя було захищене", - йдеться в публікації Зеленського.

Глава Української держави також оприлюднив фото з відвідин заводу Скрентон.

Зеленський у США відвідав завод Скрентон, на якому виробляють для України артилерійські снаряди (фото: twitter.com/ZelenskyyUa)

Візит Зеленського до США

Нагадаємо, цього тижня розпочався офіційний візит українського президента Володимира Зеленського до Штатів. Глава держави раніше заявляв, що в рамках візиту представить власний "план перемоги" України, який тісно пов'язаний з військовою допомогою США.

За словами глави держави, цей план вміщує низку рішень уже до кінця цього року. З ним будуть ознайомлені американський президент Джо Байден, та кандидати в президенти Камала Гарріс та Дональд Трамп.

Додамо, за даними преси, під час візиту Зеленський буде наполягати на запрошенні України вступити до НАТО, та взяття партнерами на себе зобов'язання щодо постійних поставок зброї в рамках плану перемоги.

Детальніше про це читайте в окремому матеріалі РБК-України "Зеленський розпочав робочий візит до США: восени вирішиться, що буде в цій війні".