ua en ru

Зеленський відреагував на плани РФ залучити війська КНДР до війни проти України

Зеленський відреагував на плани РФ залучити війська КНДР до війни проти України Фото: український президент Володимир Зеленський (Getty Images)

Росія нарощує союзництво з Північною Кореєю. Українські військові наразі потребують більшої підтримки від партнерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву українського президента Володимира Зеленського.

"Ми бачимо, що нарощується союзництво між Росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта. Очевидно, що в таких умовах наші відносини з партнерами потребують розвитку. Фронт потребує більшої підтримки", - наголосив Зеленський.

Президент пояснив, що коли Україна говорить про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил - це не просто перелік військових засобів.

"Це про збільшення тиску на агресора, який буде для Росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни", - зауважив глава держави.

За словами Зеленського справжній мир може бути досягнутий лише завдяки силі.

"Увесь наступний тиждень буде присвячений роботі з нашими партнерами - заради такої сили, заради справжнього миру. Команди працюватимуть. Буде робота і з лідерами також. Дуже розраховуємо на те, що ухвалення рішень не забариться", - підсумував він.