ua en ru

Зеленський та Байден розпочали переговори у Парижі

Зеленський та Байден розпочали переговори у Парижі Фото: Володимир Зеленський, президент України та Джо Байден, президент Сполучених Штатів Америки (Getty Images)

Президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває з візитом у Франції, розпочав переговори з американським колегою Джо Байденом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт кореспондента CNN Наташу Бертран.

Зокрема у переговорах беруть участь міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллой Остін та державний секретар Ентоні Блінкен.

"Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні у розмірі 225 мільйонів доларів, за що Зеленський подякував йому", - заявив кореспондент.

Репортер Білого дому Сеунг Мін Кім відзначила, що під час зустрічі Байден вибачився за багатомісячну затримку зі схваленням зброї для України. Зокрема він додав, що Штати "все ще в справі".

Візит Зеленського до Франції

Вчора, 6 червня, український президент прибув до Франції, щоб взяти участь у заходах, які присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

Під час візиту, як розповідало BFMTV, Зеленський зустрінеться із французьким колегою Еммануелем Макроном.

Також переговори між президентами США й України нещодавно анонсував радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван. Він розповів, що загалом очікується дві зустрічі лідерів держав.