ua en ru

Зеленський: рішення Кабміну для зростання економіки не будуть тиснути на "білий" бізнес

Зеленський: рішення Кабміну для зростання економіки не будуть тиснути на "білий" бізнес Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Український уряд готує рішення, які дозволять економіці країни зростати. Але вони не повинні тиснути на "білий" бізнес.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

Він розповів, що українські чиновники планують дати економіці більше можливостей та більше потенціалу зростання. Це питання він обговорив на нараді з Кабміном та представниками Ради.

"Усі деталі представить уряд, коли відповідні проекти будуть підготовлені. Але вже можна сказати, що домовилися з урядом: міністри шукатимуть альтернативні рішення без тиску на "білий" бізнес", - зазначив президент.

Також, за його словами, під час наради учасники домовилися про додаткові кроки щодо детінізації бізнесу.

При цьому на нараді було порушено питання роботи з партнерами щодо реальних рішень про обіцяні 50 млрд доларів від прибутку із заморожених російських активів. З цього приводу було багато політичних заяв від партнерів, але Україні потрібний реальний механізм.

"Потрібно, щоб кошти від активів агресора працювали на реальну допомогу захисту від агресора - щоб усе це працювало заради України та українців у найближчі місяці. Надто довго продовжуються відповідні дискусії, і, нарешті, потрібні рішення", - зазначив президент.