ua en ru

Зеленський провів зустрічі з генсеком ООН та головою 79-ї сесії Генасамблеї

Зеленський провів зустрічі з генсеком ООН та головою 79-ї сесії Генасамблеї Фото: президент України Володимир Зеленський і генсек ООН Антоніу Гутерреш (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та головою 79-ї сесії Генеральної асамблеї ООН Філемоном Янгом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Офіційного інтернет-представництва президента України.

Під час зустрічі з очільником ООН, Зеленський висловив сподівання, що Організація буде реагувати на потреби українців у гуманітарній сфері, зокрема під час підготовки до зимового періоду.

Президент і генсек ООН обговорили реалізацію Формули миру, безпекову ситуацію в країні та свободу судноплавства у Чорному морі. Це важливо для продовження функціонування транспортних коридорів і безперешкодного експорту української агропродукції на глобальні ринки.

Під час зустрічі головою 79-ї сесії Генасамблеї ООН, екс-прем'єр-міністром Камеруну в 2009-2019 роках Філемоном Янгом, Зеленський зазначив, що Україна готова ефективно співпрацювати для реалізації його пріоритетів.

"Для України важливо, щоб протягом 79-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням були проведені щорічні дебати в межах українського пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", а також, щоб була ухвалена наша щорічна резолюція щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України", - сказав президент.

Глава держави також закликав Янга підтримати Формулу миру та запросив його відвідати з візитом Україну.

Зеленський провів зустрічі з генсеком ООН та головою 79-ї сесії Генасамблеї

Фото: Володимир Зеленський та голова 79-ї сесії Генасамблеї ООН Філемон Янг (president.gov.ua)