ua en ru

Зеленський провів нараду за результатами лондонської конференції з відновлення

Зеленський провів нараду за результатами лондонської конференції з відновлення Фото: президент України Володимир Зеленський (t.me/V_Zelenskiy_official)

Президент Володимир Зеленський провів нараду за результатами лондонської конференції з відновлення України. На ній були присутні представники уряду та парламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу держави в Telegram.

Він зазначив, що разом з парламентарями й урядовцями систематизували підсумки лондонської конференції.

"Десятки мільярдів доларів прямої бюджетної підтримки. П’ятсот компаній, готових інвестувати в Україну. Дієві механізми конфіскації російських активів для відшкодування завданої шкоди", - наголосив президент.

Зеленський додав, що наступне завдання - це реалізувати домовленості про страхування воєнних ризиків для інвесторів, а також допомогти першим компаніям "зайти" в Україну під ці гарантії безпеки.

"Продовжуємо працювати над захистом бізнесу від чиновників, покращенням інвестиційного клімату та гарантуванням рівних умов для всіх учасників", - підкреслив глава держави.

Лондонська конференція

Нагадаємо, 21 та 22 червня у Лондоні відбулася Конференції з відбудови України. Її метою було залучення міжнародних інвестицій для відновлення України.

Низка країн анонсували про виділення фінансової допомоги Україні. Зокрема, Британія заявила, що надасть 3 млрд доларів, а США анонсували фінансовий пакет на 1,3 млрд доларів. Гроші від Вашингтону підуть на відновлення енергосистеми та інфраструктури України.

Також Німеччина заявила, що надасть понад 380 млн євро на гуманітарні потреби.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.