ua en ru

Зеленський прибув до Катару та розкрив деталі візиту

Зеленський прибув до Катару та розкрив деталі візиту Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Президент Володимир Зеленський у середу, 5 квітня, прибув до Катару для переговорів з еміром Тамім бін Хамад аль-Тані

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал президента.

"Катар допомагає Україні повертати викрадених Росією дітей. Ми говоритимемо про продовження цієї роботи як у межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, так і в межах Саміту миру, де це є серед пунктів порядку денного", - написав Зеленський.

Він також зауважив, що Катар брав активну участь у підготовці саміту миру та має стати на ньому одним із голосів Близького Сходу щодо повернення людей додому.

Окрім того, Зеленський та емір Катару мають обговорити низку двосторонніх економічних і безпекових питань.

Оновлено о 21:30.

Зеленський розповів, що під час зустрічі з еміром шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані було обговорено підтримку української формули миру.

"Дякую за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та всіх ключових резолюцій ООН щодо засудження повномасштабної російської агресії", - написав президент.

Окрім того, він акцентував на допомозі Катару у поверненні в Україну насильно вивезених Росією дітей.

Позиція Катару щодо війни

Нагадаємо, Катар займає нібито нейтральну позицію щодо війни в Україні. Попри це Катар відкрито не засудив російську агресію проти українців.

На початку цього року президент України Володимир Зеленський та емір Катару Тамім бін Хамад аль-Тані провели телефонну розмову. Вони обговорили посередницьку роль Катару й особисту позицію шейха у поверненні незаконно депортованих Росією українських дітей.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Російська Федерація заявила представникам Катару про готовність повернути до України ще одну групу дітей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.