ua en ru

Зеленський пояснив, чому не виступив у парламенті Румунії

Зеленський пояснив, чому не виступив у парламенті Румунії Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що не готував жодного виступу для парламенту Румунії, але пообіцяв, що зробить це під час свого наступного візиту до країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Володимира Зеленського під час спільної пресконференції з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

"Ви добре знаєте, що я не уникаю виступів у будь-якій країні. Я приїхав з усією повагою до Румунії, щоб провести переговори з президентом Йоханнісом", - сказав Зеленський.

Глава держави розповів, що на його порядку денному були заплановані зустрічі з президентом Румунії, прем’єр-міністром та парламентарями (лідерами двох палат).

"Але я не підготував жодної промови, з усією повагою. Але наступного разу я це зроблю. Спеціально для парламенту, для всіх журналістів я приїду і виступлю" - пообіцяв український лідер.

Також на це питання коротко відповів президент Румунії.

"Порядок денний президента Зеленського був узгоджений двома делегаціями та був оприлюднений. Це все, що я можу про це сказати", - зазначив Йоханніс.

Візит Зеленського до Румунії

Сьогодні, 10 жовтня, президент України прибув до Румунії з офіційним візитом. В рамках візиту Зеленський обговорив зі своїм колегою Клаусом Йоханнісом безпекову взаємодію між країнами, у тому числі посилення ППО, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій та безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Зеленський планує виступити в парламенті Румунії під час його візиту до країни, однак його виступ скасували.