ua en ru

Україна точно стане членом НАТО після завершення війни, - Зеленський про підсумки саміту

Україна точно стане членом НАТО після завершення війни, - Зеленський про підсумки саміту Фото: Володимир Зеленський, президент України (Офіс президента)

Під час саміту у Вільнюсі Україна отримала об'єднання та підтримку від країн-членів Північноатлантичного Альянсу. Наша країна стане наступним членом НАТО після завершення війни з Росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу, повідомляє РБК-Україна.

"Що ми отримали від саміту. Ми отримали великий позитив. Ми дійсно отримали об'єднання і лідери підтримали Україну. Підтримали недвозначність, що Україна буде в НАТО. Говорячи, коли це буде, то я впевнений, згідно з тією підтримкою та заявою кожного лідера на засіданні Ради Україна - Нато, я вважаю, що ми будемо в НАТО як тільки безпекова ситуація буде стабілізована", - заявив президент.

За словами Володимира Зеленського, простою мовою, Україну точно запросять до НАТО "в той момент, коли закінчиться війна". Він відзначив, що розуміє умови членства нашої країни.

"Може не всі деталі хтось комунікує, але для мене дуже важливо, що це залежить від безпеки, що є однозначність, що Україна буде в НАТО, що ніхто не буде торгувати членством НАТО, що це буде реальне політичне рішення засноване на безпековій ситуації в Україні", - пояснив президент.

Також він додав, що вірить в наступний важливий крок для України під час наступного саміту, який стане ювілейним та відбудеться у Вашингтоні.

"Мені здається, треба багато працювати та готуватися до цього саміту. Окрім цього, побажання одне - перемога. У мене є одна ціль - перемога. З перемогою точно прийде членство в НАТО", - відзначив Володимир Зеленський.

Результати саміту НАТО

Протягом двох днів, з 11 по 12 липня, у Вільнюсі відбувався саміт країн НАТО. Однією з головних тем стала саме Україна. Вчора країни-члени Північноатлантичного Альянсу погодили спільне комюніке, яке повинно наблизити інтеграцію України. Йдеться про:

Також сьогодні лідери країн "Великої сімки" погодили нову декларацію про гарантії безпеки для України. G7 обіцяє довгостроково підтримувати нашу країну у сфері безпеки, а також в економічній сфері.