ua en ru

Зеленський передав лідерам ЄС список потрібної зброї, але до Шольца він не дійшов, - Bild

Зеленський передав лідерам ЄС список потрібної зброї, але до Шольца він не дійшов, - Bild Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Президент Володимир Зеленський передав лідерам країн ЄС під час свого візиту до Брюсселя списки зброї, яка необхідна Україні. Однак до канцлера Німеччини Олафа Шольца цей список так і не дійшов.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Як розповів виданню, неназваний високопоставлений чиновник у Брюселі, на зустрічі з лідерами країн ЄС Зеленський вручив їм списки необхідної для українських військових зброї. При цьому списки були різними - для кожної країни свій, що враховує її військові можливості.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер і прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтвердили отримання такого документа від Зеленського. Водночас джерело в німецькому уряді повідомило журналістам, що делегація Німеччини не отримувала від президента України жодних списків

Зазначено, що Зеленський міг запросити потрібну зброю у Шольца і до основної зустрічі, адже канцлер Німеччини разом із президентом Франції Еммануелем Макроном окремо спілкувалися з українським лідером у вівторок, 7 лютого.