ua en ru

Збито 6 ракет та десятки дронів. Пошкоджено порт і не тільки: наслідки нічної атаки

Збито 6 ракет та десятки дронів. Пошкоджено порт і не тільки: наслідки нічної атаки Фото: стали відомі наслідки нічної атаки РФ (facebook.com/OperationalCommandSouth)

Вночі, 18 липня, РФ обстріляла південь України, пошкоджено об'єкти інфраструктури та приватні домоволодіння, одна людина зазнала поранень.

РБК-Україна зібрало нижче в матеріалі все, що відомо про чергову атаку окупантів.

Одеса

Як повідомляється в ОК "Південь", що кілька хвиль ударних дронів були спрямовані на виявлення і виснаження сил протиповітряної оборони. А після того з акваторії Чорного моря по Одесі випущено 6 "Калібрів".

"Всі ракети було знищено силами протиповітряної оборони", - зазначили в командуванні.

В Одесі уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений.

Журналісти CNN повідомили про чотири вибухи в Одесі цієї ночі

Там також додають, що з боку Одеського порту було помічено прожектори. За інформацією видання, було помічено, як на морський порт падав об'єкт, що горить.

"Команда CNN почула сирени повітряної тривоги близько 2 години ночі за місцевим часом і побачила роботу ППО по всьому місту, за якою послідували чотири сильні вибухи", - пишуть журналісти.

Опубліковані фото наслідків атаки на Одесу

Фото показали в Оперативному командуванні "Південь".

Фото: наслідки обстрілів Одеси вночі 18 липня (facebook.com/OperationalCommandSouth)

Миколаїв

Як згодом проінформували в Миколаївській ОВА, в ніч на 18 липня, силами та засобами протиповітряної оборони над регіоном було збито чотири дрони-камікадзе типу "Shahed-136".

"Вночі, 18 липня, близько 01:50, ворог атакував Миколаїв. Відбулось влучання в об'єкт промисловості. Внаслідок чого сталося займання, яке було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає", - написав очільник ОВА Віталій Кім.

Крім того, сьогодні о 07:37, м. Очаків зазнало артилерійських обстрілів. Наслідки уточнюються.

Дніпропетровська область

Цієї ночі під обстріл потрапив і Нікополь Дніпропетровської області. Ворог здійснив понад півдесятка пострілів за ніч, бив з важкої артилерії.

"Кілька разів ворог вдарив і по Синельниківщині. Всюди минулося без постраждалих. Інформація уточнюється", - пише очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, оборонці неба знову "відмінусували" БПЛА окупантів. Якщо мова йде про збиття цієї ночі, то в сумі наші сили ППО збили 26 дронів-камікадзе "Shahed".

510-та доба протистояння України повномасштабному вторгненню російської народної республіки.

Херсонська область

Про наслідки обстрілів розповіли і в Херсонській ОВА. Так, за минулу добу окупаційні війська здійснили 95 обстрілів, випустивши 517 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", авіації, та БПЛА.

По місту Херсон ворог випустив 79 снарядів. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Внаслідок чого 3 людини дістали поранення.

У Зеленського пов'язали нічні удари із виходом Росії із "зернової угоди"

"Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та "Шахедів" - це ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту", - написав керівник ОП Андрій Єрмак.

Він зазначив, світ має розуміти, що мета РФ - це голод та вбивство людей.

"Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід", - додав Єрмак.

Повітряні сили ЗСУ назвали кількість збитих ракет і дронів

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, в ніч на 18 липня противник атакував з південного напрямку шістьома крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу "Shahed".

Так, імовірно, окупанти випустили "Калібри" з російського фрегата "Адмірал Ессен", а іранські дрони - з району полігону Чауда (Крим).

Силами та засобами ППО знищено шість "Калібрів", 31 ворожий ударний дрон "Shahed-136/131" та один розвідувальний БПЛА.

Крилаті ракети "Калібр" та переважну більшість дронів-камікадзе знищено на півдні - в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних БПЛА уражено в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

Нічна атака 18 липня

В ніч на 18 липня РФ знову атакувала територію України, застосувавши ударні БПЛА та ракети.

Спочатку про вибухи повідомили в Херсоні, а пізніше в Миколаєві - там заявляли про роботу ППО. Після цього серія вибухів прогриміла в Одесі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.