ua en ru

Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW

Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW Ілюстративне фото (getty images)

Зусилля Росії збільшити чисельність збройних сил є частиною довгострокової мети РФ, яка виходить за межі війни проти України. Ця мета спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довгострокових широкомасштабних реформ збройних сил.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Ці реформи тривають з початку 2023 року і включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

По мірі того, як російські військові починають формувати нові дивізії, армійські корпуси та армії, їх укомплектованість має зростати паралельно, принаймні на папері, зазначають в ISW.

"Проте здатність Росії належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від її ведення війни в Україні, як раніше оцінював ISW", - йдеться у звіті.

Середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність Росії підтримувати збільшення чисельності своїх військових і належно впроваджувати намічені реформи, зауважили в Інституті.