ua en ru

Залужний сказав США, що Україна на порозі прориву фронту, - WSJ

Залужний сказав США, що Україна на порозі прориву фронту, - WSJ Фото: Валерій Залужний (facebook com vzaluznyj)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів офіційним представникам США, що українські сили перебувають на порозі прориву.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на WSJ.

Як пише видання, офіційні особи США та України впродовж кількох тижнів вели інтенсивні дебати щодо стратегії та тактики контрнаступу ЗСУ. Зокрема американці закликали українців зосередити свої сили, щоб спробувати прорвати оборону Росії та вийти до Азовського моря.

У США вважають, що обсяг військової техніки, яку було передано Україні, достатній для контрнаступу і навряд чи залишиться на тому самому рівні у 2024 році.

Як розповів неназваний американський чиновник, під час однієї з розмов з американцями Залужний відповів: "Ви не розумієте природу цього конфлікту". Водночас він заявив, що наразі українські війська знаходяться на порозі прориву, однак не уточнив деталі.

"Це не боротьба з заколотниками. Це Курськ", - заявив Залужний.

Ймовірно, він мав на увазі битву Другої світової війни між Німеччиною і СРСР.

Ситуація на фронті

Як пише Інститут вивчення війни, російські окупанти стягнули близько 45 тисяч солдатів на Куп'янський та Лиманський напрямки. Тим часом наші воїни просунулись щонайменше на трьох напрямках.

Зокрема наступ ЗСУ в районі Роботиного Запорізької області наближає військових до другої лінії оборони російських загарбників, яка може бути слабшою за першу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.