ua en ru

Закликала до геноциду українців: СБУ оголосила підозру російській пропагандистці Симоньян

Закликала до геноциду українців: СБУ оголосила підозру російській пропагандистці Симоньян Фото: пропагандистка РФ Маргарита Симоньян (росЗМІ)

Правоохоронці Служби безпеки України повідомили про підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Служба безпеки задокументувала нові злочини російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка закликала до геноциду українців", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вона очолює міжнародний рупор Кремля - телеканал "RT" і входить до медійного пулу Путіна.

Публічно закликала вбивати українських дітей

За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення РФ та воєнні злочини російських окупантів.

Зокрема Симоньян закликала до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року.

Крім цього російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Ворожа "ведуча" регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді "авторських" дописів на власному Telegram-каналі та в ефірах російських телеканалів.

Насамперед мова йде про її участь у телевізійній передачі ще одного пропагандиста РФ - Володимира Соловйова.

Оголошення підозри

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Симоньян про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ⁠⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ⁠ст. 436 (пропаганда війни);
  • ⁠⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

"Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності", - зазначають в СБУ, нагадавши про вже наявну підозру, оголошену пропагандистці.