ua en ru

Загроза ракетного удару. В Україні оголошено повітряну тривогу, в регіонах чути вибухи

Загроза ракетного удару. В Україні оголошено повітряну тривогу, в регіонах чути вибухи Фото: в Україні оголошено повітряну тривогу, в регіонах чути вибухи (Getty Images)

В Україні сьогодні вночі, 28 квітня, оголошено масштабну повітряну тривогу, у Київській ОВА попередили про загрозу ракетної атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на карту повітряних тривог.

Кореспонденти "Суспільного" повідомляють , що звуки вибухів були чутні в Дніпрі та Полтавській області. Також вибухи пролунали у Миколаєві та Черкаській області.

Оновлено (7:40)

За інформацією МВС України, в Українці в результаті ракетного обстрілу дві людини отримали поранення.

Оновлено (7:26)

За інформацією голови Черкаської ОВА, в Умані триває рятувальна операція. Повідомляється, що російські ракети забрали життя 3 людей.
Ще 8 – травмовано.

Оновлено (7:23)

Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Цілі знищені в зонах відповідальності повітряного командування "Центр", повітряного командування "Схід" та повітряного командування "Південь".

Загроза ракетного удару. В Україні оголошено повітряну тривогу, в регіонах чути вибухи

Оновлено (6:43)

Сьогодні вночі, 28 квітня, у повітряному просторі Києва було знищено 11 ракет, а також ще 2 БПЛА (тип дронів встановлюється).

Попередньо, внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці пошкоджено локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожнє покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об'єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

Оновлено (6:00)

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець заявив, що в Умані є два влучення крилатих ракет: до житлового будинку та складських будівель. На місці працюють усі служби.

Оновлено (5:54)

За даними мера Дніпра Бориса Філатова, внаслідок ракетного удару по Дніпру загинули молода жінка та трирічна дитина.

Оновлено (5:45)

Російські війська завдали ракетного удару по Умані Черкаської області, влучанням ракети зруйновано багатоповерхівку. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється. На місці розпочато рятувальну операцію.

Оновлено (5:10)

У Київській ОВА заявили, що в області працює українська ППО. Жителів регіону закликали дотримуватись інформаційної тиші та не публікувати результати роботи.

Оновлено (4:58)

У Київській ГВА заявили, що у місті працюють українські сили ППО. Мешканців столиці закликали зберігати спокій та до відбою тривоги перебувати у укриттях.

Оновлено (4:46)

У Києві пролунала серія гучних вибухів