ua en ru

Нічна повітряна атака. В Хмельницькій області працювала ППО, були вибухи

Нічна повітряна атака. В Хмельницькій області працювала ППО, були вибухи Фото: український військовий (Getty Images)

Повітряна тривога в деяких областях України була оголошена в ніч на четвер, 27 липня, через загрозу ворожих атак із застосуванням ракет та ударних безпілотників. У низці регіонів працює протиповітряна оборона, в Хмельницькій області лунали вибухи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командування Повітряних сил ЗСУ та Хмельницьку обласну військову адміністрацію (ОВА).

Військові оголосили близько третьої години ночі про ракетну небезпеку на півдні України, а також про загрозу застосування противником дронів-камікадзе для повітряних атак.

Крім того, жителів Одеси закликали терміново вирушати в укриття через загрозу застосування військами РФ крилатих ракет типу "Калібр".

У Хмельницькій області пролунали вибухи

Як заявили у Хмельницькій ОВА, у регіоні чути звуки вибухів.

"Працює ППО. Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе і своїх близьких!" - йдеться в оголошенні.

Скасування тривог

Близько 03:20 у командуванні ПС заявили про відміну небезпеки для південних областей.

Крім того, військові повідомили про відбій загрози ударних БПЛА у центральних областях

Також о 03:25 тривогу було скасовано і на Хмельниччині. Однак у Дніпропетровській - ще ні.

Нічна повітряна атака. В Хмельницькій області працювала ППО, були вибухи

Карта повітряних тривог в Україні вночі 27 липня

Повітряні атаки РФ

Російські окупанти продовжують завдавати по містах України повітряних ударів. Так, 26 липня, була оголошена масштабна повітряна тривога, а пов'язана вона була з пуском крилатих ракет росіян за допомогою авіації з району Каспійського моря, а також зі спробою атаки гіперзвуковими ракетами "Кинжал" з винищувачів МіГ-31К.

Після цього у мережі з'явилися повідомлення про вибухи на Хмельниччині. В ОВА підтвердили лише роботу систем протиповітряної оборони у регіоні.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що ціллю атаки російських окупантів став район Старокостянтинівки Хмельницької області.

Як розповів пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Микола Олещук, ППО знищила 36 повітряних цілей: 3 крилатих ракети "Калібр"; 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Пізно ввечері у Хмельницькій ОВА повідомили, що росіяни завдали удару по області 4 ракетами Х-47 "Кинжал". Внаслідок збиття силами ППО ЗСУ ворожих цілей уламки впали у низці населених пунктів регіону.