ua en ru

Ввечері та зранку окупанти обстріляли Херсон та два села: мінімум 5 поранених

Ввечері та зранку окупанти обстріляли Херсон та два села: мінімум 5 поранених Фото: обстріли Херсона, сіл Киселівка та Ольгівка влаштувала РФ 26 вересня (t.me/roman_mrochko)

Весь минулий вечір та ранок вівторка, 26 вересня, російські війська обстрілювали Херсон та села Киселівка та Ольгівка, що знаходяться в Херсонському та Бериславському районах. Наразі відомо мінімум про 5 поранених.

Детальніше - у матеріалі РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канал голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, Telegram-канал начальника Херсонської МВА Романа Мрочка.

"Учора близько 21-ї під удар потрапила Киселівка. Травмовані четверо людей. Двоє чоловіків 28 і 64 років, 67-річна жінка отримали легкі ушкодження. Їм надана допомога на місці", - розповів він.

За словами Прокудіна, ще одна постраждала віком 68 років доставлена до лікарні в стані середньої важкості.

Ранкові обстріли Херсона та області

Як розповів голова ОВА, на світанку окупанти знову обстріляли Киселівку. Попередньо - постраждала людина. Також з авіації ворог вдарив по Ольгівці. Масштаби руйнувань встановлюються.

"Сьогодні о 05:00 ранку ворог вдарив з авіації по Ольгівці. Близько 07:00 ранку армія РФ обстріляла Киселівку та Херсон. Є постраждалі", - додав Прокудін.

Оновлено. Сьогодні зранку окупаційні війська обстріляли Корабельний район Херсона.

"Внаслідок атаки постраждали житлові багатоповерхівки та приватні будинки Інформація щодо потерпілих уточнюється!" - розповів начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Оновлено. Через ранкові обстріли Корабельного району Херсона російськими окупаційними військами поранені двоє людей.

"Їм надано медичну допомогу. Така інформація на цю годину. Будьте обережні! Намагайтеся менше бувати на відкритому просторі!" - порадив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Оновлено. Кількість поранених через обстріл Киселівки зросла до 6 людей.

"Внаслідок російського обстрілу Киселівки постраждали ще двоє людей. Загалом через ворожий удар по населеному пункту поранення отримали шестеро людей", - розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Зокрема, у тяжкому стані до лікарні шпиталізували 83-річну жінку, лікарі борються за її життя. А у 45-річного чоловіка діагностували вибухову травму та уламкове поранення.

Обстріли Берислава та Херсона

Російські війська скинули на Берислав Херсонської області чотири авіабомби вранці у понеділок, 25 вересня. Одна з них упала на будівлю ЖЕКу та одна – на житловий будинок. Спочатку повідомлялося, що одна людина загинула, є поранені. Пізніше в обласній прокуратурі уточнили, що внаслідок обстрілу загинув чоловік, ще трьох людей травмовано. У відомстві попередили, що під завалами можуть бути люди, а обстріл триває. Загалом через обстріли Берислава троє людей загинули, двоє отримали поранення.

Крім того, вчора російські війська обстріляли Херсон, застосувавши артилерії. Зокрема, під удар потрапив місцевий ринок, поранено одну людину.