ua en ru

Вучич доручив міністру оборони сформувати новий уряд Сербії

Вучич доручив міністру оборони сформувати новий уряд Сербії Фото: міністр оборони Мілош Вучевич (facebook.com sns.milos.v)

Президент Сербії Александар Вучич запропонував міністра оборони та віце-прем’єр-міністра Мілоша Вучевича кандидатом на посаду нового прем’єр-міністра Сербії. Він отримав мандат на формування уряду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на RTS.

Вислухавши думку представників відібраних виборчих списків, Вучич запропонував Народній асамблеї Сербії Мілоша Вучевича кандидатом на посаду прем'єр-міністра Сербії.

"Я вважаю, що Мілош Вучевіч має професійні та особисті якості для виконання функції прем'єр-міністра, і він переконав мене, що може забезпечити обрання уряду", - зазначив він.

Вучич також додав, що висловлює свою довіру Вучевичу, беручи до уваги, що в попередній період він виконував відповідальні та вимогливі функції віце-прем'єр-міністра та міністра оборони, таким чином показуючи, що він володіє відданістю та досвідом, необхідним для виконання функції прем'єр-міністра.

"Перед прем’єр-міністром стоїть завдання щодо реалізації спеціалізованої всесвітньої виставки "EXPO 2027 Белград", яка значною мірою стане інвестиційною основою в мандаті нового уряду", - сказав президент.