ua en ru

По всій Київській області вимикатимуть світло під час повітряних тривог, - мер Ірпеня

По всій Київській області вимикатимуть світло під час повітряних тривог, - мер Ірпеня Фото: по всій Київській області вимикатимуть світло під час повітряних тривог (Getty Image)

По всій Київській області будуть вимикати електроенергію під час повітряних тривог для того, аби уникнути імовірних серйозних аварій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Ірпеня Олександра Маркушина.

"Коли триває повітряна тривога, повністю ДТЕК вимикатиме всю область. І коли у вас немає навіть 4 години світла, а його вже мають включити й лунає повітряна тривога, так само не буде світла до закінчення повітряної тривоги", - сказав він.

Маркушин зазначив, що якщо не буде "прильотів" під час повітряної тривоги, то світло вмикатимуть мешканцям по черзі.

Оновлено

Мер Ірпеня видалив своє звернення, у якому він заявляв про відключення світла у Київській області та опублікував повідомлення ДТЕК.

В офіційній заяві зазначено, що ДТЕК не приймає рішень щодо обмежень електропостачання.

"Вони (відключення - ред.) відбуваються лише за потреби, якщо треба збалансувати енергосистему і є відповідне розпорядження операторами енергосистеми НЕК Укренерго. В залежності від цих розпорядження відбуваються стабілізаційні (згідно із графіками) або екстрені (без графіків) відключення", - сказано в ньому.

Мешканці можуть дізнатись, які відключення застосовуються в області у конкретний період часу, незалежно від того, чи є повітряна тривога, чи ні, на сайті ДТЕК.

Нагадаємо, 16 грудня росіяни вдалися до дев'ятої масованої атаки по території України.

У Київській області було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та дев'ять приватних будинків. У деяких громадах виникли перебої зі зв’язком, водо- та теплопостачанням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.