ua en ru

Вперше з'явилося відео, як військові Данії навчали військових із України на САУ Caesar

Вперше з'явилося відео, як військові Данії навчали військових із України на САУ Caesar Фото: військові Данії навчали військових із України на САУ Caesar (facebook.com/ForsvaretDanmark)

Данські військові розсекретили відео навчання українських військових на самохідній установці Caesar. Навчання проходило близько трьох тижнів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Данії.

"Все почалося за кілька місяців до того, коли 19 січня данський уряд та парламент ухвалили рішення передати Україні всі данські артилерійські системи Caesar", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це було велике та важливе завдання для Збройних сил і не в останню чергу для інструкторів Данського артилерійського полку.

"Вони взялися за справу відразу, бігаючи по 12 годин на день протягом 2,5 місяців, щоб навчити спочатку себе, а потім українців. Усі впоралися із завданням добре, і я пишаюся тією допомогою та підтримкою", - сказав командувач оборони генерал Флеммінг Лентфер.

Українські військові пройшли навчання близько трьох тижнів і були дуже цікаві і неймовірно мотивовані вчитися.

Крім того, сервісна служба також навчила українських механіків, щоб вони могли самі обслуговувати та ремонтувати систему в Україні.