ua en ru

Ворог активно атакує на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках, - Генштаб

Ворог активно атакує на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках, - Генштаб Фото: ворожий танк з російськими окупантами (Getty Images)
Автор: Едуард Ткач

Протягом дня, 29 липня, на фронті відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, але ворог був активним ще й на Курахівському і Торецькому напрямках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірній звіт Генштабу ЗСУ.

Ворожі обстріли

В цей день станом на 22:00 ворог завдав по території України ракетного удару із застосуванням однієї ракети, 82 авіаційних удари (задіяв, зокрема 91 КАБ) та використав для ураження 459 дронів-камікадзе.

Крім того, російські окупанти здійснили 3467 обстрілів позицій українських військ.

Ситуація на фронтах

На Харківському напрямку ворог чотири рази безуспішно атакував неподалік Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник протягом дня теж чотири рази намагався просунутися вперед неподалік Стельмахівки та Піщаного. Успіху не мав.

На Лиманському напрямку окупанти атакували дванадцять разів в районах Макіївки, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. Скрізь воїни ЗСУ зупинили ворога, завдавши комплексного вогневого ураження.

На Сіверському напрямку противник шість разів впродовж дня безуспішно намагався прорвати оборону українців в районах Переїзного, Спірного та Іванодар’ївки. Зазнав втрат.

На Краматорському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень. Бої тривали в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку українські війська відбивали 16 атак противника. Продовжуються три боєзіткнення поблизу Торецька та Залізного. Інші, в більшості своїй в районі Північного, воїни ЗСУ зупинили.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Усього окупанти 39 разів намагалися вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Тимофіївка, Желанне та Яснобродівка.

"Станом на зараз 30 атак ворога відбито, дев’ять боєзіткнень тривають. Противник зазнає значних втрат, особливо у живій силі - за попередньою інформацією наші воїни знешкодили на цьому напрямку 165 окупантів. Знищено танк, автомобілів. Ще п’ять гармат, три танки, два тягачі та автомобіль окупантів значно пошкоджено", - йдеться у повідомленні.

На Курахівському напрямку ворог 18 разів атакував позиції українців. Найбільшу активність проявив у районі Костянтинівки та Парасковіївки. Задіяв для атак значну кількість бронетехніки та зазнав відповідних втрат. Сили оборони України знищили та пошкодили вісім танків, 21 бронемашину, п’ять мотоциклів, одну баггі та гармату 2А65 "Мста-Б". Окрім того, знешкоджено близько сотні ворожих військовослужбовців, більшість з них - безповоротно.

Сім разів окупанти штурмували позиції ЗСУ на Времівському напрямку. Всі атаки у напрямках Костянтинівки та Великої Новосілки зупинено.

На Оріхівському напрямку, поблизу Малої Токмачки, відбулося три провальних для ворога боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку противник, теж тричі, невдало штурмував позиції українських воїнів.

Також за ефективну та професійну бойову роботу Генштаб відзначив захисників із 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, які тримають оборону на одному з найгарячіших напрямків фронту.