ua en ru

Визволення Урожайного. Яка наступна мета ЗСУ на Бердянському напрямку: оцінка експерта

Визволення Урожайного. Яка наступна мета ЗСУ на Бердянському напрямку: оцінка експерта Фото: експерт спрогнозував, куди підуть ЗСУ після Урожайного (Getty Images)

Українські війська продовжують рух на півдні після успіху та звільнення селища Урожайне у західній частині Донецької області (Бердянський напрямок). Проте на ЗСУ, ймовірно, чекає головна лінія оборони росіян.

Після звільнення Урожайного, про що Міноборони України повідомило 16 серпня, була спроба ЗСУ просунутися на південний схід у бік Керменчика, але противнику вдалося її припинити.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко називає рух на Керменчик логічним, оскільки там є панівна висота. Вона дозволить взяти під вогневий контроль окупантів у Старомлинівці та околицях.

"Наступна перешкода - це село Завітне Бажання. Очевидно, ми вже в процесі його звільнення. Через нього теж з боку Урожайного та Старомайорського йтиме тиск на Старомлинівку. Одночасно продовжимо розширювати плацдарм - на східному фланзі у бік Керменчика, на західному - у бік Приютного з його визволенням", - прогнозує він.

Варто зазначити, що РБК-Україна неодноразово писало, що у Старомлинівці знаходиться головна лінія оборони російських загарбників. Її прорив має прискорити наступ Сил оборони на окупований росіянами південь.

Визволення Урожайного. Яка наступна мета ЗСУ на Бердянському напрямку: оцінка експерта

скриншот deepstatemap.live

Звільнення Урожайного

Нагадаємо, 16 серпня Міноборони України повідомило про звільнення селища Урожайне на заході Донецької області. Пізніше у Генштабі ЗСУ підтвердили цю інформацію.

Крім того, українські військові з 35-ї окремої бригади морської піхоти показали кадри визволення Урожайного.

Варто зазначити, що раніше на Бердянському напрямку було звільнене село Старомайорське.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.