ua en ru

Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність цивільних у Курській області, - МВС

Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність цивільних у Курській області, - МВС Фото: міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Своїми діями у Курській області Україна показує, що є відповідальною державою щодо підписаних нею конвенцій. Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність цивільних у російському регіоні.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів журналістам у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

"Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна - це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій", - сказав Клименко.

За його словами, військові передають МВС свій запит, а поліцейські передають військовим через поліцію і ДСНС все необхідне для цивільних росіян.

"А це - люди. 90% з них - у віці 60+. Є онкохворі, є хворі на цукровий діабет, і вони не отримують ліки. І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію", - наголосив глава МВС.