ua en ru

У Вінницькій області невідомі розстріляли поліцейських із авто. Оголошено план-перехоплення

У Вінницькій області невідомі розстріляли поліцейських із авто. Оголошено план-перехоплення Фото: у Вінницькій області невідомі розстріляли поліцейських 20 квітня (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Вінницькій області 20 квітня невідомі розстріляли поліцейських Є жертва та поранений, злочинців уже шукають.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Нацполіцію України, Telegram голови МВС Ігоря Клименка, Офіс генпрокурора.

"Сьогодні, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

В авто були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських.

"Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений", - додали у відомстві.

У Вінницькій області невідомі розстріляли поліцейських із авто. Оголошено план-перехоплення

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію.

"Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції", - додали правоохоронці.

Реакція Клименка

Голова МВС Ігор Клименко відреагував на безпрецендентний злочин, заявивши, що виправдання йому немає і не може бути.

"Неважливо хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону", - написав він у Telegram.

Він також висловив співчуття родині та близьким загиблого поліцейського.

Що відомо про загиблого поліцейського

Загиблий під час нічного нападу поліцейський - 20-річний Максим Зарецький.

"Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки віддано служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем", - розповіли в Нацполіції, показавши фото загиблого.

У Вінницькій області невідомі розстріляли поліцейських із авто. Оголошено план-перехоплення

Максим Зарецький

Відкрито провадження

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України).

"На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії. Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців", - зазначили в Офісі генпрокурора.