ua en ru

Вімблдон-2024: остання українка, одіозний серб та інші склали чвертьфінальні пари турніру

Вімблдон-2024: остання українка, одіозний серб та інші склали чвертьфінальні пари турніру Фото: Еліна Світоліна користується популярністю на трав'яному мейджорі (wimbledon.com)

На Вімблдонському турнірі визначилися всі учасники 1/4 фіналу в жіночому та чоловічому одиночних розрядах. Серед них – українська тенісистка Еліна Світоліна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт змагань.

Чвертьфінальна стадія трав'яного мейджора розтягнеться на два дні – вівторок і середу. Зокрема, українка з'явиться на корті в другий день.

Новозеландка Лулу Сан, яка стала головною сенсацією турніру, зустрінеться з хорваткою Донною Векіч 9 липня. Після них взаємини з'ясують італійка Ясміне Паоліні та Емма Наварро зі Штатів. Остання напередодні вибила одну з фавориток – співвітчизницю Корі Гауфф.

Натомість в середу латвійка Єлена Остапенко зустрінеться з чеською тенісисткою Барборою Крейчіковою. Закриватимуть 1/4 фіналу Єлена Рибакіна з Казахстану та Світоліна. Востаннє їхні турнірні шляхи перетиналися в четвертому раунді French Open, де гору взяла казашка (6:4, 6:3).

Усі пари 1/4 фіналу в жіночому одиночному розряді:

  • Сан – Векіч, 9 липня, не раніше 15:00
  • Паоліні – Наварро, 9 липня, не раніше 17:30
  • Остапенко – Крейчікова, 10 липня, не раніше 13:00
  • Рибакіна – Світоліна, 10 липня, не раніше 13:00

Вімблдон-2024: остання українка, одіозний серб та інші склали чвертьфінальні пари турніру

Більше фаворитів дісталися до чвертьфіналів чоловіків. Відкриють стадію перша ракетка світу Яннік Зіннер і п'ятий у світовому рейтингу професіоналів Даніїл Медвєдєв із РФ. У вівторок також зустрінуться іспанський тенісист Карлос Алькарас і американець Томмі Пол.

Скандальний серб Новак Джоковіч у середу вийде в корт проти австралійського спортсмена Алекса Де Мінора. Останню путівку в 1/2 фіналу розіграють італієць Лоренцо Музетті та Тейлор Фріц зі США. Для обох півфінал стане найбільшим досягненням у кар'єрі.

Усі пари 1/4 фіналу в чоловічому одиночному розряді:

  • Зіннер – Медвєдєв, 9 липня, не раніше 15:30
  • Алькарас – Пол, 9 липня, не раніше 16:30
  • Де Мінор – Джоковіч, 10 липня, не раніше 13:00
  • Музетті – Фріц, 10 липня, не раніше 13:00

Вімблдон-2024: остання українка, одіозний серб та інші склали чвертьфінальні пари турніру