ua en ru

Козловський: ФК "Рух" потрапив у топ-10 CIES Football Observatory

Козловський: ФК "Рух" потрапив у топ-10 CIES Football Observatory Фото: Григорій Козловський (прес-служба ФК "Рух")

CIES Football Observatory оприлюднила рейтинг Top 10 continuity index 59 leagues worldwide. Львівський ФК "Рух", засновником якого є бізнесмен Григорій Козловський, посів у рейтингу 8 місце.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу клубу.

Цей рейтинг враховує стабільність команди, її вікову структуру та контрактну політику з найкращими перспективами в наступні сезони.

"Я дуже радий що футболістів нашої "жовто-чорної" команди оцінили на міжнародному рівні. Цей показник - результат кропіткої та постійної праці не тільки футболістів та тренерського складу, а й усього колективу. Вірю, що хлопці доведуть у наступних сезонах, що вони гідні входити до десятки кращих, а їх здобутки дадуть свої плоди у найближчій перспективі. Пишаюсь тим, що "Рух" увійшов у топ 10 найстабільніших клубів світу. Так тримати хлопці!", - заявив Григорій Козловський.

Рейтинг виявляє команди, які є найстабільнішими та найкраще підготовлені до підтримки високого рівня виступів у наступних сезонах. У цьому рейтингу "рухівці" посіли 8 місце.

Варто відзначити, що дані рейтингу вимірювались кількістю гравців у лізі за останні три роки, віковою структурою — відсотком хвилин у поточному сезоні футболістів віком від 31 року (за винятком воротарів), а також контрактною політикою — відсотком хвилин футболістів чиї контракти закінчуються не пізніше 31 грудня 2025 року.

Топ 10 continuity index 59 leagues worldwide виглядає так:

  1. Арсенал (Англія)
  2. Астон Вілла (Англія)
  3. Боруссія Мгладбах (Німеччина)
  4. Манчестер Сіті (Англія)
  5. Нью-Йорк (США)
  6. Брентфорд (Англія)
  7. Юніон СГ (Бельгія)
  8. Рух Львів (Україна)
  9. Байер Леверкузен (Німеччина)
  10. Реал Сосьєдад (Іспанія)

Загалом у переліку вказано майже 800 клубів з 59 ліг світу. Раніше львівський ФК "Рух" посів перше місце у рейтингу CIES Football Observatory серед наймолодших команд з понад 60 ліг світу.

Козловський: ФК "Рух" потрапив у топ-10 CIES Football Observatory

В квітні ФК "Рух" став бронзовим лауреатом премії UEFA Grassroots Awards, яка присуджується тим футбольним клубам, які досягли особливих успіхів у роботі з молоддю та сформували успішні проєкти розвитку.

"Приємно бути поруч з такими командами, як "Арсенал", "Манчестер Сіті", та "Баєр", які в цьому сезоні показують феноменальні результати. Також "Рух" котується на одному рівні з такими відомими клубами як "Реал Сосьєдад", "Астон Вілла", "Боруссія" (Менхенгладбах), "Нью-Йорк Сіті", "Брентфорд", "Уніон". Це свідчить про те, що наш клуб рухається у правильному напрямку.

"Стратегія "Руху" є виваженою та говорить про те, що вся клубна структура поступово розвивається і про наш проєкт знають вже не лише в Україні, а й пильно слідкують за ним у Європі! Академія "Руху" давно є бажаним гостем на різноманітних міжнародних турнірах, а тепер на порозі єврокубків й головна команда. Водночас молодь "Руху" лише починає своє сходження на вершину, адже головні перемоги клубу ще попереду! Та вже на етапі розвитку «жовто-чорні» є прикладом для інших, як розвивати своїх вихованців та досягати з ними високих результатів!", - підсумував Козловський.

Козловський: ФК "Рух" потрапив у топ-10 CIES Football Observatory

Як повідомлялося, напередодні в Україні склали рейтинг ТОП-10 західноукраїнських бізнесменів, які активно розвивають спорт. До нього крім Козловського увійшли також Олександр Свіщов, Роман Федишин та інші.