ua en ru

Вибори в Європарламент. У Франції перемагає партія Ле Пен, політсила Макрона - друга

Вибори в Європарламент. У Франції перемагає партія Ле Пен, політсила Макрона - друга Фото: Марін Ле Пен, французький політик (Getty Images)

У Франції завершилось голосування на виборах в Європарламент. За результатами екзитполів, перемагає партія "Національне об'єднання" проросійської Марін Ле Пен, а партія "Відродження" президента Еммануеля Макрона отримує друге місце.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати екзитполу Ifop-Fiducial, які опублікувало Le Figaro.

Так, ультраправа партія Ле Пен, яка входить до фракції "Ідентичність та демократія" в Європарламенті, може здобути підтримку 32,4% виборців, тоді як "Відродження", яка входить до фракції "Renew Europe", можуть підтримати 15,2% виборців.

Французька партія соціалістів PS-Place publique, згідно з результатами екзитполу, може посісти третє місце з 14,3% голосів. За нею йдуть ліворадикальна "Непідкорена Франція" (8,3%) та правоцентристи з Les Républicains (7%).

Явка на цьогорічних виборах до Європарламенту у Франції стала вищою, ніж у 2019 році. Цьогоріч проголосувати на євровиборах вирішили 52,5% виборців. Франція сьогодні обирала 81 депутата Європарламенту.