ua en ru

Вербували жінок для сексуальної експлуатації. У Києві повідомлено про підозру дев'яти особам

Вербували жінок для сексуальної експлуатації. У Києві повідомлено про підозру дев'яти особам Фото: у Києві викрили банду, яка вербувала жінок для сексуальної експлуатації (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Києві викрили та повідомили про підозру дев'яти особам, які у складі двох злочинних груп вербували жінок для сексуальної експлуатації за кордоном та в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення глави держави.

За даними слідства, троє мешканців столиці спільно з громадянином Марокко підшукували привабливих жінок серед колишніх учасниць конкурсів краси, провідних популярних ток-шоу на телебаченні, інстаграм-блогерів та пропонували їм "працевлаштування" у модельному бізнесі. Проте справжньою метою було переправлення дівчат за кордон для надання послуг інтимного характеру бізнесменам у Марракеші.

Кожен із учасників групи мав чіткі обов'язки. Один відповідав за оформлення віз, двоє інших – організовували рух жінок через кордон.

Двоє учасників злочинної схеми було викрито під час спроби переправити через кордон 20 жінок. Наразі вони повідомлені про підозру за фактом торгівлі людьми.

У ході документування цього злочину правоохоронці викрили ще одну групу, яка організувала у Києві та інших регіонах України діяльність із надання послуг сексуального характеру за грошову винагороду.