ua en ru

Велика колона бойовиків "Вагнера" прибула до Білорусі, - "Гаюн"

Велика колона бойовиків "Вагнера" прибула до Білорусі, - "Гаюн" Фото: колона "вагнерівців", ймовірно, прибула до Білорусі (Getty Images)

Велика колона найманців ПВК "Вагнера" 15 липня, ймовірно, прибула до Білорусі. За попередніми даними, зафіксовано пересування щонайменше 60 автомобілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Сьогодні зранку у Білорусі зафіксування колону легкових та вантажних авто на номерах так званих "Л/ДНР". За даними "Гаюна", це колона ПВК "Вагнера", яка вночі заїхала з території Росії.

Колона пройшла маршрутом у напрямку Осиповичів. Ймовірно, бойовики рухаються до наметового містечка.

Моніторингова група повідомляє, що у колоні зафіксовано мінімум 60 автомобілів, серед яких пікапи, великі фури, "буханки" та мінімум 3 автобуси для перевезення людей. Колону супроводжувало ДАІ Білорусі.

Що цьому передувало

Нагадаємо, після невдалого бунту ватажка "вагнерівців" Євгенія Пригожина частина його бойовиків повинна була переміститися до Білорусі. Туди ж мав прибути і сам Пригожин.

Протягом майже трьох тижнів не було офіційного підтвердження, що бойовики "Вагнера" та їх ватажок перебувають у Білорусі. Проте вчора у мережі з'явилися кадри Пригожина у наметовому містечку. Аналітики припускали, що він міг перебувати на території Білорусі.

Також Міноборони Білорусі вчора опублікувало сюжет, де повідомили, що нібито "вагнерівці" тренують територіальну оборону.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.