ua en ru

У в. о. мера Чернігова проходять обшуки, - джерела

У в. о. мера Чернігова проходять обшуки, - джерела Фото: обшуки у в. о. мера Чернігова Ломаки проводить поліція 5 вересня (соцмережі)

Поліція проводить обшуки у виконувача обов'язки мера Чернігова Олександра Ломаки. Справа стосується незаконного виділення землі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела, Telegram в. о. мера Чернігова Олександра Ломаки, поліцію Чернігівської області.

Так, зранку 5 вересня правоохоронці прийшли з обшуками до виконувача обов'язки мера Чернігова Олександра Ломаки.

РБК-Україна стало відомо, що справа стосується незаконного виділення землі під АЗС. З джерел в правоохоронних органах відомо і те, що планується оголошення ряду підозр.

Обшуки у в. о. мера Чернігова Ломаки проводить поліція 5 вересня

Що говорять у поліції

У поліції РБК-Україна підтвердили, що тривають слідчі дії за ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб у вигляді надання безоплатного права забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності.

Пізніше у поліції Чернігівської області розповіли, що правоохоронці викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдано збитків у значних розмірах.

"Посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності. На цій земельній ділянці у подальшому збудували АЗС", - зазначили правоохоронці.

Наразі в рамках зазначеного кримінального провадження поліцейські проводять низку санкціонованих обшуків у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцями мешкання її керівників. Після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення.

Реакція Ломаки

Також обшуки підтвердив і сам Ломако. У своєму Telegram, він написав, що обшукують його кабінет та решту приміщень міської ради.