ua en ru

Утримував українських патріотів у СІЗО. ДБР повідомило про підозру колаборанту

Утримував українських патріотів у СІЗО. ДБР повідомило про підозру колаборанту Ілюстративне фото: колаборанту, який утримував українських патріотів у СІЗО, повідомили про підозру (Getty Images)

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру кінологу, який працював на окупантів. Він утримував у СІЗО українських патріотів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ГБР у Telegram.

Як зазначають правоохоронці, після тимчасової окупації Херсонської області та захоплення Херсонського слідчого ізолятора молодший інспектор-кінолог відділу охорони погодився працювати на РФ.

Утримував українських патріотів у СІЗО. ДБР повідомило про підозру колаборантуФото: колаборант, якого підозрює ГБР (t.me/DBRgovua)

Колишній правоохоронець, окрім своєї співпраці з окупантами, активно закликав своїх знайомих також ставати колаборантами.

"Відомо, що він тримав в ізоляторі херсонців, яких окупанти викрадали, і кидав у камери за непокору, чинив моральний тиск на ув'язнених, погрожував їм. Після звільнення Херсона фігурант втік разом з військовослужбовцями Росії", - розповіли у ГБР.

Йому повідомили про підозру в колабораціоністській діяльності та держзраді. Наразі колишньому правоохоронцю загрожує довічний тюремний термін.