ua en ru

УПЛ: "Олександрія" у більшості втримала перемогу над "Кривбасом"

УПЛ: "Олександрія" у більшості втримала перемогу над "Кривбасом" Фото: Артем Шулянський (у центрі) забив єдиний м'яч (upl.ua)

"Олександрія" мінімально переграла криворізький "Кривбас" у першому турі української Прем'єр-ліги 2023/24.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Україна, Прем'єр-ліга, 1-й тур

"Олександрія" – "Кривбас" – 1:0

Гол: Шулянський, 4

Вилучення: Семотюк, 32 (К, пряма червона картка)

Зі старту обидві команди вирішили не відсиджуватися в обороні. Пощастило господарям – "містяни" відкрили рахунок уже на 4-й хвилині. Це Шулянський обікрав Бескоровайного на лівому краю штрафного майданчика та влучно пробив у дальній кут.

Далі з гольовими нагодами стало складніше, але емоцій значно побільшало. Тренери команд – Руслан Ротань і Юрій Вернидуб – кілька разів влаштовували суперечки, по-різному трактуючи ігрові епізоди. А грубий фол проти Калітвінцева і пряма червона для Семотюка тільки підігріли ситуацію.

Утім, і до, і після перерви моментів фактично не було. Боротьба ж тривала між двома штрафними майданчиками. Сяка-така небезпека виникала хіба що завдяки індивідуальній майстерності окремих виконавців. Як-от із підступного удару Калітвінцева в дальній кут зі сейвом Кліщука.

"Кривбас" отямився наприкінці зустрічі. Упродовж однієї хвилини кіпер господарів Шевченко двічі врятував олександрійців. Спершу він ліквідував загрозу, коли віч-на-віч із воротарем вирвався Задерака. А в наступному епізоді впіймав намертво сильний удар суперника.

Зрештою, "Олександрія" зберегла мінімальну перевагу. Підопічні Ротаня приєдналися до "Полісся", "Руха", "Шахтаря", "Чорноморця" і "Динамо". Ця п'ятірка команд теж розпочала новий сезон із перемог.