ua en ru

Умєров і Залужний зустрілися з головою Пентагону: обговорили контрнаступ України

Умєров і Залужний зустрілися з головою Пентагону: обговорили контрнаступ України Фото: міністр оборони України Рустем Умєров та голова Пентагону США Ллойд Остін (twitter.com/SecDef)

Міністр оборони України Рустем Умєров і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провели переговори зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Однією з тем обговорень стали контрнаступальні операції України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Остіна у Twitter, Умєрова у Facebook та Залужного у Telegram.

"Радий був зустрітися з моїм колегою Рустемом Умєровим у Києві, щоб обговорити контрнаступальні операції України та майбутні потреби. Ми підтримуємо народ України сьогодні - і надовго", - наголосив Остін за підсумками зустрічі.

У свою чергу Умєров розповів, що під час зустрічі з головою Пентагону була плідна дискусія щодо поточних та майбутніх потреб України на полі бою та того, як США та союзники можуть їх задовольнити.

Залужний зазначив, що доповів американському міністрові про ситуацію на фронті. Також на зустрічі обговорювалися спільні плани у короткій середній та довгостроковій перспективах.

Візит Остіна до Києва

Нагадаємо, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін сьогодні, 20 листопада, перебуває з візитом у Києві.

Він запевнив, що США разом з союзниками продовжать надавати допомогу Україні у задоволенні потреб на полі бою та довгострокових оборонних потреб.

Також Остін вже встиг зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Під час переговорів він підтвердив, що 22 листопада відбудеться нова зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

За підсумками переговорів з головою Пентагону Зеленський анонсував новий американський пакет військової допомоги для України, який, зокрема, посилить артилерію.