ua en ru

Умєров запропонував створити міжнародну групу з виведення армії РФ з України

Умєров запропонував створити міжнародну групу з виведення армії РФ з України Фото: міністр оборони України Рустем Умєров (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна ініціювала створення Міжнародної робочої групи для напрацювання механізму виведення російських військ з українських територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони України Рустема Умєрова.

"Запропонував створити Міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань національної безпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ", - сказав міністр.

За словами Умєрова, українська формула миру, запропонована президентом України Володимиром Зеленським, вже обʼєднує 83 країни світу.

Сьогодні під час форуму в Давосі Умєров презентував 6-ий пункт формули миру: "Виведення російських військ з території України".

"Наголосив, що неможливо говорити про відновлення суверенітету і територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ та терористичних організацій з тимчасово окупованих територій", - пояснив він.

Форум у Давосі

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що президент України Володимир Зеленський може відвідати Швейцарію та взяти участь у Міжнародному економічному форумі. Український президент приїде до столиці Швейцарії - міста Берн.

Пізніше президент Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде підтвердив візит Зеленського. Також стало відомо, що лідер України виступить зі спеціальним зверненням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.