ua en ru

Україну накрила пилова буря, смог йде з Росії: де ситуація найгірша (відео)

Україну накрила пилова буря, смог йде з Росії: де ситуація найгірша (відео) Фото: Пилова буря та смог в Україні (Віталій Носач, РБК-Україна)

Зранку 30 вересня частину України накрила пилова буря. Людям рекомендують обмежити перебування на вулиці та зачинити вікна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сумського обласного центру з гідрометеорології.

Синоптики фіксують серйозне погіршення якості повітря у східних та північно-східних областях. Найбільше забруднених часточок у повітрі зараз у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Значне забруднення повітря в Україні пов’язане із "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії. Зокрема, пил заносить до нашої країни із Каспію, а от смог – із РФ, де зараз масштабні лісові пожежі. Південно-східний вітер сприяв поширенню суміші пилу та смогу на територію нашої країни.

Україну накрила пилова буря, смог йде з Росії: де ситуація найгірша (відео)Пилова буря в Україні (скріншот - Сумський обласний центр з гідрометеорології)

Користувачі соцмереж публікують фото та відео, на яких помітно, що у містах значно знизилася видимість.

Про смог та пил у повітрі також розповідають у соцмережах жителі тимчасово окупованого Луганська. Люди публікують фото, на яких також помітно, що повітря дуже забруднене.

Україну накрила пилова буря, смог йде з Росії: де ситуація найгірша (відео)Україну накрила пилова буря, смог йде з Росії: де ситуація найгірша (відео)

Пилова буря в окупованому Луганську (фото із соцмереж)