ua en ru

Українські військові знищили дві російські САУ "Піон" неподалік Горлівки (відео)

Українські військові знищили дві російські САУ "Піон" неподалік Горлівки (відео) Фото: українські військові знищили дві російські САУ "Піон" біля Горлівки (ілюстрація/Getty Images)

Дві САУ "Піон" знищили українські військові неподалік Горлівки. Окуповане місто знаходиться в 25 км від фронту і вважається глибоким тилом росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Хортицький вітер".

"Відразу дві самохідних артилерійські установки великої потужності 2С7 "Піон" знищили бійці батальйону безпілотних систем", - йдеться у повідомленні.

За даними військових, це сталося в глибокому тилу ворога - за 25 км від лінії фронту, біля окупованого російськими військами українського міста Горлівка.

"Ворожу техніку разом з боєкомплектом було знищено влучними снайперськими скидами з дрона-"бомбера" Nemesis. Корегування удару здійснювали аеророзвідники об’єднаної штурмової бригади Нацполіції "Лють", - додали військові.

Що відомо про установку "Піон"

2С7 "Піон" - 203-мм самохідна артилерійська установка, яка здатна знищувати противника на відстані до 47,5 км.

"Піон" призначений для придушення тилів, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу.

Ситуація у районі Горлівки

Горлівка - місто Донецької області, яке було тимчасово захоплене російськими військами у 2014 році. Після цього окупанти перетворили місто на місце зосередження об'єктів з технікою та живою силою, які прямують на фронт.

Українські військові знищили дві російські САУ "Піон" неподалік Горлівки (відео)

При цьому Сили оборони України постійно завдають ударів по місцях зосередження ресурсів росіян у Горлівці. Крім того, партизани також проводять розвідку у місті.

Нещодавно партизани знайшли секретне місце дислокації окупантів у Горлівці. Тут, зокрема, багато загарбників із Бурятії.