ua en ru

Українські розвідники визначили, хто обстрілює Харківську і Сумську області "Іскандерами"

Українські розвідники визначили, хто обстрілює Харківську і Сумську області "Іскандерами" Фото: ГУР виявиловинних у обстрілах Харківської та Сумської областей російських військових (armyinform.com.ua)

Українські розвідники ідентифікували воєнних злочинців РФ, які обстрілюють Харківську та Сумську області. Загалом викрито 30 осіб, які завдавали ударів по регіонах "Іскандерами".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки.

Як зазначають у відомстві, оперативники та аналітики ГУР ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) 1 танкової армії московського військового округу ЗС РФ, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей.

"Йдеться про застосування росіянами оперативно-тактичних комплексів "Іскандер” проти українських цивільних", - йдеться в повідомленні.

Розвідники інформують, що ОТРК "Іскандер" завдає ударів балістичними та крилатими ракетами на дальність у понад 500 км.

"Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України. Наприклад, 24 липня 2024 року ракета "Іскандер-М" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури у Харкові", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади зс рф розташоване у місті Шуя Івановської області.

"До складу бригади входять 1 ракетно-технічний дивізіон та 3 ракетні дивізіони, в яких налічуються 9 батарей з 12 пусковими установками комплексу "Іскандер", - повідомили у розвідці.

Фото: воєнні злочинці РФ, які обстрілюють Харківську та Сумську області (gur.gov.ua)