ua en ru

В Україні впровадять служби супроводу для підтримки військових, рятувальників та поліцейських

В Україні впровадять служби супроводу для підтримки військових, рятувальників та поліцейських Ілюстративне фото (Getty Images)

Кабінет міністрів України погодив створення служб супроводу з метою підвищення мотивації та підтримки військовослужбовців, рятувальників і поліцейських, а також їхніх сімей.

Про це заявив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис в Telegram.

Пропозиція щодо служб супроводу належить Міністерству оборони щодо. Ці служби забезпечать належну підтримку під час виконання військових і службових обов’язків.

Зокрема, уряд затвердив порядок організації діяльності служб супроводу, які функціонуватимуть у межах бюджетних асигнувань. Їхня основна мета - допомога військовим, рятувальникам, поліцейським та їхнім сім’ям, зокрема тим, хто отримав поранення, захворів, потрапив у полон або загинув під час виконання службових завдань.

Служби супроводу виконуватимуть низку важливих завдань:

  • Супроводження тих, хто отримав поранення, травми, контузії або захворювання під час виконання службових обов’язків, а також підтримка зв’язку з їхніми родинами.
  • Допомога у питаннях направлення та проходження військово-лікарських комісій (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).
  • Супровід членів сімей загиблих, зниклих безвісти чи захоплених у полон, а також допомога у реалізації пільг та гарантій, що їм належать.
  • Сприяння в оформленні документів, необхідних для підтвердження статусу особи, на основі якого надаються відповідні пільги та компенсації.
  • Участь у заходах підтримки або супроводу тих, хто звільняється зі служби.