ua en ru

В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін

В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін Фото: в Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою (Getty Images)

В Україні відновили бронювання від мобілізації. Але подовжити відстрочку зможуть не всі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Урядовий портал.

"Працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно подовжити термін бронювання на аналогічний термін", - йдеться у рішенні.

Як зазначається, це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону.

"Водночас аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада. Причина аудиту - аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. Це зроблено в інтересах посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань", - зазначається на порталі.

За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи носять вони потенційно корупційний характер.

"На основі цих даних Уряд оновить критерії бронювання і скоригує їх так, щоб механізм працював і на користь нашої безпеки та оборони, і на користь нашої економіки", - резюмували на сайті Кабміна.