ua en ru

Україні слід дозволити завдавати ударів вглиб Росії, попри погрози Москви, - Трюдо

Україні слід дозволити завдавати ударів вглиб Росії, попри погрози Москви, - Трюдо Фото: Джастин Трюдо (flickr.com eda_dfae)

Україні необхідно дозволити наносити удари вглиб по території Росії. Це треба зробити попри погрози Москви, що це втягне НАТО в безпосередню війну з РФ.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє РБК-Україна з посиланням The Canadian Press.

За словами Трюдо заявив, що Канада "повністю підтримує Україну у використанні далекобійної зброї" для запобігання російським ударам по лікарнях і дитячих садках по всій країні.

Трюдо вважає, що Україна повинна перемогти у боротьбі з російським вторгненням, інакше це заохотить інші великі країни спробувати "поглинути" своїх сусідів.

"Канада повністю підтримує Україну у використанні далекобійної зброї для запобігання і припинення подальшої здатності Росії принижувати українське цивільне населення (і) інфраструктуру, а головне - вбивати невинних цивільних осіб у своїй несправедливій війні", - заявив Трюдо.

Прем'єр-міністр Канади вважає, що російський диктатор Володимир Путін намагається дестабілізувати міжнародний порядок, заснований на правилах, який захищає всіх.