ua en ru

Українець Михайлюк отримав вирок "Бостона" на участь в сезоні

Українець Михайлюк отримав вирок "Бостона" на участь в сезоні Фото: Святослав Михайлюк провів 3 передсезонні матчі за "Селтікс" (news-daily.com)

Зірка збірної України Святослав Михайлюк переконав тренерський штаб "Бостон Селтікс" у власній профпридатності.

Про це заявив журналіст Боббі Маркс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на особистий Twitter інсайдера.

26-річний українець потрапив у склад бостонців на регулярний чемпіонат Національної баскетбольної асоціації 2023/24. "Селтікс" стартують у першості в ніч проти четверга, 26 жовтня, протистоянням із "Нью-Йорк Нікс".

Михайлюк наприкінці літа підписав негарантований контракт із "Бостоном" на 200 тисяч доларів. Завдяки потраплянню до фінального ростера команди сума угоди зросла до 1,17 млн "зелених". Щасливий квиток разом із українським баскетболістом витягнув і канадець Далано Бентон.

У передсезонних матчах Михайлюк непогано себе проявив. Універсал виходив на паркет у трьох поєдинках "Селтікс". Найрезультативніший матч він зіграв проти "Філадельфії" – 15 очок, 6 підбирань і 2 асисти за майже 19 хвилин у грі.

Святослав Михайлюк у 2023 році

Сезон 2022/23 Михайлюк розпочав у складі "Нью-Йорка", а завершив – у майці "Шарлотта". Там українець демонстрував непогану гру зі середніми цифрами 10.6 очок, 2.4 підбирання, 2.7 передачі та 0.7 перехоплень за 22.5 хвилини на паркеті.

Із "Бостоном" Михайлюк підписав негарантований контракт. Угода була розрахована на 1 рік. Заради виступів за океаном українець відмовився від пропозиції афінського "Панатінаїкоса".