ua en ru

Україна розширює переговорну групу щодо обміну полонених, - Малюк

Україна розширює переговорну групу щодо обміну полонених, - Малюк Фото: голова СБУ Василь Малюк (facebook.com SecurSerUkraine)

Україна розширить переговорну групу, яка займається підготовкою обмінів військовополоненими. Зокрема туди ввійде ще шість структур.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Служби безпеки України.

Малюк повідомив, що Україна розширює переговорну групу, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займалася підготовкою обмінів. Відтепер, до неї також входитимуть представники СБУ, ГУР, МВС, ЗСУ, СЗР та омбудсмена.

"Я впевнений, що саме такий варіант дасть можливість поєднати наші зусилля і більш ефективно виборювати кожного оборонця України, щоб повертати їх додому. Саме синергія і поєднання наших зусиль якнайшвидше дасть відповідні плоди", - заявив глава СБУ.

Він зауважив, що це стосується організації обмінів не лише щодо військовослужбовців, а й цивільних громадян, зокрема і тих, кого Росія незаконно утримує ще з 2014 року.

"Повернення українських оборонців - це надпріоритне завдання, поставлене Верховним головнокомандувачем, Президентом Володимиром Зеленським. І це вагома частинка нашого функціоналу. Окрім того, бійці СБУ успішно працюють, щоб максимально поповнити наш обмінний фонд", - відзначив Малюк.