ua en ru

Україна планує відкрити посольство у Гані: Кулеба розкрив деталі

Україна планує відкрити посольство у Гані: Кулеба розкрив деталі Фото: голова МЗС Гани Ширлі Айоркор Ботчвей та голова МЗС України Дмитро Кулеба (mfa.gov.ua)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори зі своєю ганійською колегою Ширлі Айоркор Ботчвей. Зокрема, сторони домовились про відкриття українського посольства у Гані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС України.

"У рамках реалізації Африканської стратегії, яка була розроблена в МЗС за дорученням президента Володимира Зеленського, Україна розширює свою присутність в Африці. Ми досягли домовленості з ганійською стороною: найближчим часом плануємо відкрити українське посольство в Гані. Початок дипломатичної присутності в Аккре дасть поштовх розвитку політичних контактів, торгівлі, інвестицій, культурних обмінів та взаємодії у сфері освіти", - заявив Кулеба за підсумками переговорів.

За даними відомства, Кулеба обговорив з Ботчвою активізацію співпраці у сферах безпеки, кібербезпеки, цифрової трансформації та сільського господарства.

При цьому сторони підписали меморандум, згідно з яким ганійських дипломатів готуватимуть на базі Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України. Також було порушено питання безпечного навчання студентів із Гани в українських вишах.