ua en ru

Україна планує міжурядову конференцію щодо вступу в ЄС, - Зеленський

Україна планує міжурядову конференцію щодо вступу в ЄС, - Зеленський Фото: український президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна розраховує на проведення першої міжурядової конференції вже навесні цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву українського президента Володимира Зеленського.

Український президент привітав сьогоднішній початок ґрунтовної підготовки до переговорів про вступ України до ЄС.

Він повідомив, що у Брюсселі офіційно розпочався процес скринінгу, який закладає основу для переговорів.

Президент також зауважив, що попереду кропітка робота з оцінки відповідності українського законодавства нормам ЄС, формування української делегації та переговорної позиції.

"Розраховую на максимальну мобілізацію урядової команди та проведення першої міжурядової конференції вже навесні цього року", - сказав Зеленський.

Переговори України про вступ до ЄС

Європейська комісія 8 листопада 2023 року рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ України до Європейського союзу. Голова ЄК Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Київ виконав 90% необхідних для старту переговорів реформ.

Єврокомісія може наприкінці зими надати оцінку успіхам України в проведенні євроінтеграційних реформ, необхідних для вступу до ЄС. Від цього буде залежати початок переговорів щодо майбутнього членства країни у спільноті.

Нагадаємо, сьогодні віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що процес переговорів про вступ України до Європейського союзу вже фактично почався.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.